Byggmagasinet november 2020

Byggmagasinet november 2020

Entreprenør Høyt & Lavt skal sette opp 14 nye eneboliger på Færdentoppen i Hausbygd. Det barnevennlige og sentrale strøket byr på solrike tomter med utsikt.

En fantastisk beliggenhet

Entreprenør Høyt & Lavt skal sette opp 14 nye eneboliger på Færdentoppen i Hausbygd. Det barnevennlige og sentrale strøket byr på solrike tomter med utsikt.

Færdentoppen ligger i hjertet av Haugsbygd med kort og trygg vei til barnehager, skoler og butikk. Her er det gode solforhold og flott utsikt mot Norefjell og omkringliggende områder.

– Alle boligene vil få en vestvendt beliggenhet med flott utsyn mot Nedre Haug og sol fra morgen til kveld, sier daglig leder i Høyt & Lavt Runar Slålien.

Med busstopp et par minutter fra boligene er det gode pendlermuligheter til Oslo. For mange vil det nok også være viktig at kun en liten kjøretur kreves for å nå Nordmarka og Ringkollen.

– Det skal bygges 14 flotte eneboliger. De ble opprinnelig lagt ut samtidig som korona traff oss, så det fikk ikke noe særlig oppmerksomhet. Vi valgte å ta prosjektet av markedet, men nå åpner vi hele feltet. Når halvparten av boligene er solgt starter vi med byggingen, sier Slålien forventningsfullt. 

Høyt & Lavt skal nå bygge 14 nye eneboliger på Færdentoppen, med flotte omgivelser i hjertet av Haugsbygd.Høyt & Lavt skal nå bygge 14 nye eneboliger på Færdentoppen, med flotte omgivelser i hjertet av Haugsbygd. 

To ulike størrelser

Han tror løsningene som ble valgt i vår gjorde at prisnivået var litt for høyt. De har nå gjort noen grep så prisene er blitt rimeligere for kunden.

De opererer med to ulike størrelser på eneboligene. De største har BRA på 156 kvadratmeter. De litt mindre har BRA på 141 kvadratmeter, inkludert carport og utebod.

Boligene ligger i et tidligere etablert område. Det er altså snakk om en ny gate i dette feltet.

– Det er solrike tomter med utsikt, i et fantastisk område med kort vei til alt. Det gjør at prosjektet passer for de fleste, mener Slålien.

De topp moderne eneboligene på Færdentoppen kommer i størrelser fra 141 til 156 kvadratmeter. 

Flere lokale prosjekter

Høyt & Lavt ble etablert i 2004 og eies av Frank Henning Skaarud, Egil Olerud og Runar Slålien.

– Vi er en lokal entreprenørbedrift, med alt fra betongarbeider til tømrerarbeider. Vi jobber både mot større næringsprosjekter og privatmarkedet, sier Slålien.

Firmaet er Systemhus-forhandler. Systemhus er en av Norges største huskjeder. I huskatalogen vil du finne mange ideer og tips til din nye bolig. Skulle du ikke finne akkurat det huset du ønsker deg, er det greit å vite at alle husene kan tilpasses deg og dine ønsker. Du kan også få tegnet et nytt hus, akkurat slik du vil ha det.

De ønsker ikke å bli større enn at alle kjenner alle, og firmaet har i dag nærmere 30 ansatte. Selv om de hovedsakelig baserer seg på egne medarbeidere, leier de inn underentreprenører ved behov.

– I firmaet har vi alt fra lærlinger til ingeniører og tømrermestere. De er alle lokale, faglig dyktige og gode på service og gjennomføring, Vi får tilbakemeldinger om hyggelige ansatte det går an å snakke med og diskutere med, som gjør en skikkelig god jobb. Det setter vi pris på, sier Slålien.

I naturskjønne omgivelser med Storelva som nærmeste nabo, bygges prosjektet Elveparken Benterud på oppdrag for Tronrud Eiendom AS. Et nytt moderne boligområde, sentralt plassert på Eikli i Hønefoss, som gir deg kombinasjonen av natur og urbant familieliv. 5 minutter unna Hønefoss sentrum, men tett på naturen med flotte turstier elvelangs. Der er nå 4 blokker overlevert og ferdig, og de er i gang med blokk 5 og 6.

– Vi har også et prosjekt i egen regi oppe i Riperbakken, med en fantastisk utsikt over Hønefoss. Dette er en tomannsbolig hvor begge seksjonene er solgt. Der er vi nå i full gang med å sette opp bygget, forteller Slålien.